Woe Unto Me – A Step Into The Water Of Forgetfulness

Woe Unto Me – A Step Into The Water Of Forgetfulness
Solitude Productions, 2014

En wederom bereikt een plaat van het Russische Solitude productions mij. Een label dat zich helemaal toelegt op deathdoom en funeraldoom. Met enige regelmaat bereiken de releases mij dan ook en nog niet te lang geleden heb ik de hier nieuwe plaat van Ea besproken. Ditmaal gaat het echter een debuutplaat van het Wit-Russische gezelschap Woe Unto Me dat zich met vijf nummers ook op het funeraldoom-pad begeeft.

Hoewel ik de noemer funeraldoom al heb gebruikt is deze niet helemaal dekkend voor de lading. Tijdens de vijf lange nummers vinden we veel Finse melodieën terug en de gotiek van een band als My Dying Bride. De riffs hebben vaak melancholische klanken die extra versterkt worden door de geluidseffecten zoals het stuk regen tijdens The Gospel Reading waar je bij goed luisteren ook nog een vogeltje doorheen hoort fluiten. Het is dit gevoel dan ook waar de band op mikt bij de luisteraar. De zang wordt zowel clean (door man en vrouw) gebracht alsook met grunts, wat zorgt voor voldoende afwisseling op vocaal vlak. Toch is het alles bij elkaar vaak allemaal te gewoontjes en zijn er niet voldoende momenten die je laten opveren waardoor het geheel als een regenachtige dag voorbij trekt.

De band beschikt over voldoende kwaliteit om een goed klinkend album af te leveren maar krijgt het nog niet voldoende spannend. En daarmee kan dit album dus op de grote hoop van albums die best aardig zijn maar niet blijven hangen.

Woe Unto Me
Tracklisting:

  1. Slough of Despond
  2. The Gospel Reading
  3. Stillborn Hope
  4. 4
  5. Angels to Die

Line-up:

  • Julia Shimanovskaya – Zang
  • Sergey Puchok – Zang
  • Artyom Serdyuk – Gitaar, Grunt, Keyboard, Drum
  • Ivan Skrundevskiy – Bas
  • Dzmitry Shchyhlinski – Gitaar, Keyboard, Drum
  • Olga Apisheva – Keyboard

Links: