Pray For Locust – In the Shadow of the Colossus

Pray For Locust – In the Shadow of the Colossus
Discouraged Records, 2014

Uit Zweden komen ze, de leden van Pray For Locust. Het ziet er wat deathcorig uit, maar het is “gewoon” metalcore. Veel lovende kritieken, uit alle hoeken van de wereld; deze kerels krijgen bijval. Waarom?

Er zijn verschillende factoren die het relatieve succes van Pray For Locust kunnen verklaren. Eerst en vooral de frontman, die zeer sterk is in het naar voren brengen van zijn teksten op een heldere en desondanks ruige hardcore-manier, en ook de aandacht naar zich toe weet te trekken te midden van het moderne gitaargeweld. Jammer dat de teksten niet al te sterk zijn en bol staan van de stoere oneliners, heel Amerikaans en vrij inhoudsloos.

Ook muzikaal krijg je een pak NWAOHM te verwerken, met typische metalcoreriffs op Scandinavische wijze (Carnal Forge en Hatesphere) en veel Caliban-fratsen waar je niet meteen blij van wordt als volgroeide medemens. Het ligt allemaal een beetje voor de hand en nergens krijg je die trigger die je aanzet tot fysieke losbandigheid, van welke aard dan ook. Niet dat het slecht is, maar er is gewoon zoveel beters te vinden, zelfs op de lokale markt. Jammer voor deze gasten, maar het is niet anders. Die frontman komt er nog wel, logisch met een naam als de zijne…

Tracklisting:
Pray For Locust

  1. Batcountry
  2. This Blackened Sky
  3. Dead Mans Curse
  4. Reap What You Sow
  5. Ten Thousand Dead
  6. Our Last Breath
  7. God of the Underworld
  8. Statement
  9. Bad Blood
  10. Heroin Eyes

Line-up:

  • Tintin Andersen – Strot
  • Jerry Engström – Gitaren
  • Stefan Schyberg – Gitaren
  • Kvasi – Bas
  • Simon Corner – Drum

Links: