Dulcamara – El Antagonista

Dulcamara – El Antagonista
Art Gates Records, 2014

Ten zuiden van Madrid ligt het prachtige Toledo, een stad bekend van onder meer de schilder El Greco en het beroemde kasteel van Toledo. Minder bekend bij de toeristen is Dulcamara (‘Nachtschade’ volgens google), een melodisch deathmetal/metalcore ensemble dat met El Antagonista aan de derde langspeler toe is.

Ervaring heeft de band in ieder geval genoeg, speltechnisch kunnen de mannen er in ieder geval heel wat van. Ook de productie zit snor, dus op naar de muziek! Dulcamara speelt op het ene moment melodische deathmetal (Gehena, Invencibles) op een eerder Finse wijze, met voor de hand liggende, strakke riffs die begeleid worden door keyboards. Omdat Dulcamara zeker niet terugdeinst voor het nodige breakdown-geweld en ruimte geeft aan tempowisselingen zit er ook heel wat metalcore in deze plaat. Pariah en Cuestión de honor bijvoorbeeld waarbij het -core gevoel versterkt wordt door de variatie tussen grunts en shouts vanwege de zanger.

El Antagonista zal zonder twijfel zowel metalcore- als melodeathfans kunnen bekoren, maar zal evengoed luisteraars doen afhaken door hun bijwijlen noch vis, noch vlees recept. Als voorgerecht of tussendoortje valt het evenwel te pruimen.

Tracklisting:
 Dulcamara - El Antagonista

  1. La Eternidad Genética
  2. Pariah
  3. Cuestión de Honor
  4. El Antagonista
  5. Gehena
  6. El Arte de la Degradación
  7. Donde Nacen las Pesadillas
  8. Invencibles
  9. Romance Mecánico
  10. Ciudadano Ejemplar
  11. Dioses Antiguos

Line-up:

  • César Arroyo – vocalen
  • Matías de Vallejo – drums
  • Rafael del Olmo – gitaar
  • Rofu J. Cantero – gitaar, vocalen
  • Sergio Fraile – bas
  • Fernando del Olmo – Keyboard

Links: