Winger – Better Days Comin’

Winger – Better Days Comin’

Frontiers, 2014

De laatste jaren is het Amerikaanse Winger weer lekker bezig waar ze in het midden van de jaren ’90 door de grunge-beweging en door Beavis And Butthead op een zijspoor was gezet. Better Days Comin’ is inmiddels de derde plaat sinds hun comeback een kleine acht jaar geleden.

Winger bestaat uit gelouterde muzikanten die niet in de valkuil trappen krampachtig aan hun oude sound en formule vast te houden. Natuurlijk, de identiteit verloochent de band niet, het is nog steeds makkelijk in het gehoor liggende rock, maar album nummer zes van de band rondom Kip Winger klinkt, mede door de fantastische productie, helemaal 2014.

Better Days Comin’ verrast niet. Het ligt redelijk in lijn met de voorgaande platen, maar is afwisselend tot en met. Van opener Midnight Driver Of A Love Machine tot en met afsluiter Out Of This World kakt de plaat geen seconde in. Prijsnummers zijn het maatschappijkritische Queen Babylon en de heerlijke rockballad Ever Wonder. Zanger Kip heeft een prettige rockstem en het gitaarwerk van Reb Beach, die tegenwoordig ook gitarist binnen Whitesnake is, is om van te smullen.

Winger bewijst met haar nieuwe album niet op oude successen te teren. Dat kan ook niet anders, gelet op de muzikale talenten die de band herbergt. Liefhebbers van melodieuze rock die zeker niet standaard is, kunnen Better Days Comin’ met een gerust hart in huis halen. Eén van de sterkere platen in het softere genre dit jaar.

Tracklisting:
winger

  1. Midnight Driver Of A Love Machine
  2. Queen Babylon
  3. Rat Race
  4. Better Days Comin’
  5. Tin Soldier
  6. Ever Wonder
  7. So Long China
  8. Storm In Me
  9. Be Who You Are, Now
  10. Another Beautiful Day
  11. Out Of This World

Line-up:

  • Kip Winger – zang, bas, gitaar
  • Reb Beach – gitaar
  • John Roth – gitaar
  • Rod Morgenstein – drum

Links: