Axxis – Kingdom of The Night II

Axxis – Kingdom of The Night II

Phonotraxx Publishing, 2014

Een 25-jarig bestaan, het Duitse powermetalgezelschap van Axxis vond dat het nodig moest gevierd worden. Niet met een heruitgave of compilatie, maar met een heuse nieuwe full-length. Plaat nummer dertien dus, waarbij Bernard Weiß und co even teruggrijpen naar de titel van hun debuut uit ’89. Op toepasselijke wijze betreden ze dus opnieuw hun nachtelijk koninkrijk met Kingdom of The Night II. Twee cd’s, wit en zwart, voor een powermetal festijn dat 85 minuten tikt.

De fans van het genre weten uiteraard dat ze aan de juiste deur kloppen bij Axxis, die een succesvolle formule aanreikt en deze niet gauw zal veranderen. Helder en krachtig weerklinkt de stem van Bernard en wederom tovert de band elk van de tracks op deze dubbelplaat om tot een erg toegankelijke en heldere powermetal-pareltjes. Soms wat houterig en langgerekt, zoals op Dance Into Life, maar meestal gepresenteerd volgens de juiste proporties. Neem er bijvoorbeeld eens een nummer als Soulfire bij om te zien hoe prachtig deze band weer musiceert en übercatchy uit de hoek komt. Nooit complex van structuur, maar met melodische verfijning en sterk solomateriaal gepresenteerd. Ook de drum weet hier en daar zelfs deel te nemen aan dit catchy en technische gebeuren, met onder andere op Lie After Lie wat knappe stukken en speelse dubbele bas.

Wel meermaals knipoogt de band terug naar haar verleden. Niet enkel met de titel van de plaat en de tracks, maar ook inhoudelijk. Living In A Dream kan je uiteraard verbinden met de hit uit ’89 Living In A World. Inhoudelijk sterk gelijkend op mekaar, maar uiteraard verfijnd en afgeborsteld van sound en technisch met heel wat frisheid gepresenteerd. Axxis laat anno 2014 dus horen wat ervan geworden is en doet dat op intense wijze. Een prima luisterplaat is het geworden, zonder al te veel gedurfde passages maar vooral opnieuw met kracht, gevoel en catchiness gebracht. Tracks als 21 Crosses en Soulfire maken het zeker weer tot een prima album. Zoals collega Ralph destijds dus wel vaker zei bij het afsluiten van Axxis-reviews: wederom een aanrader!

Tracklisting:
Axxis - Kingdom of The Night II

CD 1

  1. Kingdom of The Night II
  2. Venom
  3. Beyond The Sky
  4. The War
  5. Never Again
  6. Soulfire
  7. More Than For One Day
  8. Lass Dich Gehen
  9. Lie After Lie
  10. Mary Married A Monster (Our Version)
  11. Bites Inside

CD 2

  1. Hall of Fame
  2. Heaven In Paradise
  3. Living In A Dream
  4. 21 Crosses
  5. My Eyes
  6. Dance Into Life
  7. Mary Married A Monster (Her Version)
  8. We Are The World
  9. Take Me Far Away
  10. Gone With The Wind
  11. Temple of Rock

Line-up:

  • Bernhard Weiß – Zang, Gitaar
  • Dirk Brand – Drum, Zang
  • Marco Wriedt – Gitaar, Zang
  • Rob Schomakers – Bas, Mandoline, Zang
  • Harry Öllers – Keyboard, Gitaar, Zang

Links: