Neptune – Prelude to Nothing

Neptune – Prelude to Nothing
Eigen Beheer, 2013

Prelude to Nothing begint, jawel, met een prelude. Een gezapig akoestisch stukje met een dreigende bliep, voor zover een bliep dreigend kan zijn natuurlijk. Daarna volgt zoals de titel van de plaat verkeerdelijk doet uitschijnen niet nothing, maar wel metal. De Italianen van Neptune zijn niet aan hun proefstuk toe, maar leveren hier wel een opvallend sterk werkje af.

Neptune speelt namelijk redelijk klassieke melodische metalcore, met hier en daar wat deathmetal doorgemixed. Het is voorspelbare muziek, maar de Italianen maken weinig fouten. Ze laten zich niet verleiden tot een breakdownfestijn, houden hun muziek strak en agressief. De zanger is dominant, maar blijft op niveau en de cleane vocalen worden slechts sporadisch gebruikt: om de muziek hier en daar iets catchy te geven. Ook de productie is dik in orde, het geheel klinkt niet te afgeborsteld maar zuiver genoeg om alle elementen van de band tot zijn recht te laten komen.

Op zich kan ik kort zijn over Prelude To Nothing. Voor liefhebbers van de betere melodische metalcore is dit zeker het proberen waard. Wereldschokkend is het absoluut niet, maar er is weinig dat Neptune verkeerd doet en dat verdient zeker erkenning. Fijne plaat.

Tracklisting:
 Neptune - Prelude to Nothing

  1. Leaving the Organic Age
  2. Of Courage and Honor
  3. Lost in a Lie
  4. Extinction
  5. Last Silent Riot
  6. Renaissance
  7. Rampage of Vengeance
  8. In Collision
  9. Drifting
  10. Future Deliverance
  11. Healthy Downgrave

Line-up:

  • Mattia « Tia » Nidini- vocalen
  • Corrado « Corradino » Zoccatelli – drums
  • Claudio Giacometti – gitaar
  • Mattia Filippi – gitaar
  • Francesco « Cesco » Adami – bas

Links: