Made Of Hate – Out Of Hate

Made Of Hate – Out Of Hate
AFM Records, 2014

Derde album voor het Poolse Children of … ik bedoel Made of Hate. Dat de band deze plaat bij AFM uitbrengt is een behoorlijke verrassing, ze kregen meer kritiek te verduren van menig reviewer dan Kanye West tijdens zijn huwelijksreis. Voor de rest zijn zowel Kanye als deze Poolse band trouwens even interessant. Niet dus.

Ik weet niet wat voor blackmailspul Made of Hate achter de hand heeft om AFM mee te chanteren, maar het is goud waard. Out Of Hate is één van de meest vervelende platen die ik de laatste tijd heb moeten beluisteren. De zanger is een zaag, echt, mijn hond kan beter blaffen en die zet ik na twee minuten buiten met zo’n halsband die elektrische schokken toedient. Je wil niet weten wat ik deze frontman zou willen aandoen, echt niet. Jammer voor de gitarist trouwens, die wel degelijk een frisse solo en een minuutje melodeath uit zijn vingers kan toveren die het luisteren waard is. Hij staat veel te dik in de mix met een ruig en scherp geluid dat afsteekt tegen de miezerige drumsound, maar kom, hij overspeelt meermaals de langdradige zanger en daar krijgt hij bonuspunten voor. Er speelt ook een dame mee, op bas, denk ik. Nu ja, ze zit in de groep maar veel spookt ze er niet uit. Versiering zullen we het maar noemen.

Prima gitaarwerk bij momenten, helaas is al de rest ronduit zwak. Extreem voorspelbare, zoutloze, opgepompte metalcore die er niet beter op wordt met de jaren. Steriel en met beperkte kwaliteiten op zowel muzikaal vlak als qua songwriting… Waarom AFM, waarom?

Tracklisting:
Made Of Hate

  1. Off the Grid
  2. Me, Myself
  3. Broken Man
  4. Torn
  5. Here and Now
  6. The Ones
  7. Wrath
  8. Chosen Ones
  9. Origin

Line-up:

  • Tomek Grochowski – Drum
  • Michal Kostrzynski – Gitaren
  • Radek Polrolniczak – Zang
  • Marlena Rutkowska – Bas

Links: