Restless Oblivion – Sands Of Time

Restless Oblivion – Sands Of Time
Solitude Productions, 2014

Russische doom, Solitude Productions. Dit Restless Oblivion is een nieuwe verbintenis tussen drie onbekenden en twee Ravencry-leden. Ze brengen zoals vermeld doommetal, met een gothic inslag.

Het is wat je verwacht van Solitude Productions: de meeste platen vallen in te delen onder de grote middelmaat, enkelen er onder, enkelen er boven. Deze zit er ietsje boven. De frontman heeft een diepe grunt met een deathmetal agressie en brutaliteit in zich. Een meerwaarde in de atmosferische doom die meer dan eens de funeralkant opgaat zonder al te duister te worden. De pijnlijke klanken uit de keelholte vormen een noodzakelijke invulling voor de zachte mistbanken die het muzikale viertal optrekt, niet in het minst de symfo-dramatische keyboardspeler. De ganse plaat lang krijg je hetzelfde liedje te horen en nergens wordt de spanning of wanhoop dusdanig groot dat je echt gaat geloven in Restless Oblivion, het is een sfeerzetter, geen sfeerbepaler.

Aardig, op een constant vertraagd niveau in het verlengde van oude Britse doom, maar zonder echte verrassing of grootse doorleefdheid. Doom omwille van de doom, ook al klinkt het nergens geforceerd. Als je dan toch wil proberen, doe dan eens Like the Hope of Escape.

Tracklisting:
Restless Oblivion

  1. Deadline of Essence
  2. Edge of Existence
  3. Resolution of Slavish Pain
  4. Like the Hope of Escape
  5. Sands of Time
  6. Our Tunnel Light
  7. Sin of Pure Life

Line-up:

  • Eugene “Taran” Fomenko – drum
  • Sergei Artemov – gitaar
  • Ivan Voitov – grunt
  • Pavel Levashov – bas

Links: