Serpent Warning – Serpent Warning

Serpent Warning – Serpent Warning
I Hate, 2014

Finland en doommetal, het is een uitstekende combinatie. Ook uitstekend is het debuutalbum van Serpent Warning, een band die sinds 2009 actief is en die traditionele doommetal maakt met cleane vocalen. In 2012 brachten ze een demo uit met drie nummers, die zijn nu opnieuw opgenomen en aangevuld met drie nieuwe nummers.

Al na amper een minuut moet ik al heel erg denken aan The Wandering Midget. Dat is ook niet zo vreemd, want beide bands blijken met Samuli Pesonen dezelfde zanger te hebben. De zang staat iets te nadrukkelijk vooraan in de mix, maar Samuli heeft wel een prettig klinkende stem, dus onoverkomelijk is dit niet. Op het relatief korte Thousand Names na, dat bijna vier minuten duurt en up-tempo is, zijn de nummers lang uitgesponnen en op een lekker laag tempo. Het drumwerk is wat drukker dan bij de meeste doombands maar past goed bij de muziek. Echte uitschieters staan er niet op, maar het hele album luistert gewoon lekker en relatief makkelijk weg.

Liefhebbers van de traditionele doom die vooral bands als Reverend Bizarre en The Wandering Midget hoog hebben zitten, hebben er met Serpent Warning weer een prima band bij. Nu alleen nog even werken aan een leesbaar bandlogo.

Tracklisting:
Serpent Warning – Serpent Warning

  1. Evil River
  2. Beyond the Wisdom
  3. Luna
  4. Serpent Warning
  5. Thousand Names
  6. Ceremonies of the Sun

Line-up:

  • Samuli Pesonen – Zang
  • Antti Koponen – Gitaar
  • Jussi Kotilainen – Bas
  • Kristian Lindberg – Drums

Links: