Crypt Of Silence – Beyond Shades

Crypt Of Silence – Beyond Shades
Solitude Productions, 2014

Begonnen als studio-project Duskart (door enig overgebleven lid Mikhael Graver) besloot men in de loop der tijd de stijl te veranderen en als volwaardige band door het leven te gaan. Een goede beslissing want de debuut cd van deze band uit de Oekraïne mag er zijn.

Slechts vier nummers in 48 minuten. Moet er dan nog uitgelegd worden welke stijl er gebezigd wordt? Voor wie de hint niet snapt: de eerste drie cd’s van Paradise Lost, en As The Flower Withers van My Dying Bride vermengd met Solitude Aeternus. Doom met een lange O dus.

De vier nummers slepen zich traag voort en weten zelfs de grootste ras-optimist te doen zoeken naar een eind touw of een spoorboekje van de NS, al naar gelang de gewenste manier van aan je einde komen. Aan de referenties mag al worden opgemaakt dat de muziek van Crypt Of Silence doorspekt is van de melodie en diepe, duistere edoch verstaanbare deathgrunt.

Aan de teksten is uitvoerig werk besteed. Zo gaat Bleeding My Eyes over de tegenslagen, pijn en martelingen van het dagelijkse leven. The Wrath Song gaat over de innerlijke strijd van een man die worstelt met leugens en het besef dat je niet thuishoort in deze wereld. Afsluiter End Of Imaginary Line behandelt de gevoelens van een persoon vlak voordat het lichaam sterft. Bepaald geen thema’s die uitnodigen tot het inzetten van een polonaise.

Deze release komt professioneel over, artwork, productie en de composities zijn dik in orde. Ook de ex-bandleden worden uitvoerig bedankt in het cd-hoesje en dat siert de overgebleven bandleden. Wel jammer dat Crypt Of Silence tenenkrommend veel typefouten in de bio, te checken op hun Facebook pagina, weet te stoppen. Een kleine smet op het blazoen maar ook niet meer dan dat.

Tracklisting:
Crypt Of Silence - Beyond Shades

  1. Walk With My Sorrow
  2. Bleeding Her Eyes
  3. The Wrath Song
  4. End Of Imaginary Line

Line-up:

  • Mikhael Graver – Vocalen, basgitaar
  • Roman Komyati- Gitaar
  • Roman Kharandyuk- Gitaar
  • Andriy Pabif – Drums

Links: