EpisThemE – Descending Patterns

EpisThemE – Descending Patterns
Eigen beheer, 2014

Een dikke vier jaar geleden richtte bassist Riccardo Liberti (Noble Savage, Dark Maze, Denied, Jem In Eye, My First Damnation) ook nog EpisThemE (de band schrijft zijn naam consequent zo) op. Langzaamaan groeide het uit van een studioproject tot een liveband. Deze band kan nu zijn Descending Patterns-cd op de planken gaan brengen.

EpisThemE brengt op zijn in eigen beheer uitgebrachte debuut een vorm van progressieve metal die neigt naar technische deathmetal. De zangmelodie lijkt soms los te staan van de gitaarrifs. En daaronder liggen dan weer de basgitaarpartijen die hun eigen ding doen. Het levert verrassend goede nummers op. Erase That Frame valt op doordat het agressieve riffs met veel breaks en cleane stukken mooi af weet te wisselen. Zoals gebruikelijk bij progmetalbands kunnen de heren allemaal zeer goed overweg met hun instrument. Shades Of May bijvoorbeeld bevat een prachtige solo waarin Steve Vai als invloed doorklinkt.

De structuur van de nummers is bepaald afwijkend van het standaard couplet-refreinpatroon. Dat, in combinatie met de niet alledaagse akkoord(wisseling)en), veel afwisseling op het ritmische vlak en het feit dat er zowel cleane als hese screams op Descending Patterns staan zorgt voor een gevarieerd stuk muziek.

Tracklisting:
Epistheme - Descending Patterns

  1. Eyeland
  2. Erase That Frame
  3. Silent Screaming
  4. Shades Of May
  5. Blindside
  6. Endless Apathy
  7. Nemesis

Line-up:

  • Luca Correnti – Vocalen
  • Francesco Seven Coluzzi- Gitaar
  • Enrico Grillo- Gitaar
  • Riccardo Liberti – Basgitaar
  • Daniele Spagnulo – Drums

Links: