Elegy of Madness – Brave Dreams

Elegy of Madness – Brave Dreams
WormHoleDeath Records, 2013

Gothic uit Italië, het klinkt of botst. De tweede full-length van de band Elegy of Madness, die net op het eind van 2013 het levenslicht zag, is nu ook tot bij onze redactie geraakt. Het is van de eerste minuut duidelijk dat het nog maar een keer gebotst is.

Waar wringt het schoentje? Eigenlijk op heel wat niveaus. De productie valt op zich nog mee, maar het geheel wordt zo droog en ongezouten gepresenteerd dat het moeilijk is om de aandacht te bewaren bij deze erg lange vijftig minuten aan speelduur. Hier en daar een episch element (Into The Tale), soms een lichte industrial-opflakkering (Red Dust), maar origineel weet deze band zeker niet uit de hoek te komen. Neem je The Spirit of The Sacred Willow erbij dan krijg je eigenlijk een vrij droevig afkooksel van oude Nightwish met foute zang. Zonder de gevoelloze en schelle zang van Anja blijft er nog een potje basisgothic over. Al die prog-praat mag deze band dus ook achterwege laten.

Een plaat die de aanschaf dus niet waard is, maar compleet afschuwelijk is het nog niet door de sporadische epische en gitaartechnische opflakkeringen. Die zorgen ervoor dat Elegy of Madness nog net boven de helft weet te scoren. Hopelijk werken ze wel wat aan het gevoel, want dat vind ik amper terug op deze plaat. Zangeres Anja, of een andere zangeres, mag echt beter werk leveren de volgende keer.

Tracklisting:

Elegy of Madness - Brave Dreams

  1. Suad
  2. Sinner
  3. For You
  4. Run Away
  5. Brave Dreams
  6. Red Dust
  7. Into The Tale
  8. The Spirit of The Sacred Willow
  9. Holding Your Hand
  10. 21st March
  11. Uomo

Line-up:

  • Alex Martina – Bas
  • Tony Tomasicchio – Gitaar
  • Alex Di Donna – Keyboard
  • Anja Irullo – Zang
  • Lorenzo Chiafele – Drum

Links: