The Coyotes’ Dessert – The Wedding

The Coyotes’ Dessert – The Wedding
Eigen Beheer, 2014

Het gaat bij het Franse The Coyotes’ Dessert duidelijk om het toetje van de diersoort, niet om de woestijn waarin deze dieren vertoeven, of zou het dan toch een typefout zijn? In elk geval was de EP van dit rockkwartet enige tijd terug goed bevonden door het publiek en nu werd het dus tijd om een debuutplaat te presenteren. Het werd The Wedding, met op de cover nog een ander smakelijk dessert. Misschien zijn deze heren in het echte leven wel bakkers/patissiers.

Het klinkt anders wel smakelijk, met een erg verteerbare vorm van popperige stoner in het straatje van Queens of The Stone Age. Minder catchy gebracht en met vocaal een ander laagje glazuur, maar inhoudelijk gaat dit even goed naar binnen. Hier en daar een southern vibe, wat melorock in het straatje van Metallica in de Load/Reload-fase en zelfs met wat lichte glam-accenten, maar eigenlijk blijft het over het algemeen mooi binnen dat commerciële stonerkader. The Wedding is op die manier een knap luisterwerk geworden met soms wat andere klemtonen en een prima instrumentale afwerking, maar ik mis toch de kers op de taart wat. Het smelt niet fel genoeg op tong, het mist karakter en ballen.

Toch valt nergens inhoudelijk echt kritiek te leveren op deze tracks. Stuk voor stuk mooi afgeleverde exemplaren, maar het grijpt mezelf nog niet bij de keel. Ben je te vinden voor een mooi uitgebalanceerde, misschien lichtjes flauwe variant van Queens of The Stone Age, dan smaakt deze bruiloftstaart je ongetwijfeld wel.

Tracklisting:

The Coyotes’ Dessert

  1. Roaming
  2. Spirituality
  3. Devil Dance
  4. My Belly
  5. The River
  6. A Lady
  7. Goodbye Letter
  8. Succubus
  9. Nostalgia
  10. Bring Me Down
  11. Apollo Creed
  12. Need A Rescue
  13. Rejunevation
  14. Divine

Line-up:

  • Yves Terzibachian – Gitaar
  • Julien Delaye – Zang, Gitaar
  • Benjamin Surrel – Drum, Percussie
  • Jeez Retbi – Bas

Links: