Dirty Deep – Shotgun Wedding

Dirty Deep – Shotgun Wedding
Hell Productions, 2014

Als je iets goed wilt doen, dan doe je het best alleen. Deze Fransman heeft die uitspraak wel erg letterlijk vertaald binnen zijn soloproject Dirty Deep. Al enkele jaren brengt de man Amerikaanse blues van de oude stempel, inclusief mondharmonica Bob Dylan-gewijs. Blijkbaar is hij zelfs al eens overgevlogen naar Canada om daar op het One Man Band Festival te gaan spelen. Dit jaar presenteert hij ons Shotgun Wedding.

Van lekker oldschool gesproken… Dirty Deep brengt drie kwartier aan bluesrock die gaat van George Thorogood en Bob Dylan tot de rockinsteek van het antieke Ram Jam en de zwier en het Mississippi-plezier van Creedence Clearwater Revival tot Seasick Steve. Schitterend ook hoe deze man het weet te brengen op zijn eentje, zoals ook te zien is op bovenstaande clip van Bottleneck. Gebracht met een ruw geluid en misschien wat veel van hetzelfde, maar wie gek is op dit Amerikaanse spul is gelijk ook gek op Dirty Deep. Het is ook gewoon al een aanrader om even een track als Release Me te draaien en te luisteren hoe rauw en diep deze man kan zingen, met zelfs wat lichte Kurt Cobain-accenten.

Voor de metalheads die een voorliefde hebben voor oldschool Amerikaanse bluesrock. Hier zit echt geen enkele fractie metal in, maar goede rock laat ik met plezier verschijnen op deze site. Tot die categorie reken ik dit soloproject zonder enige vorm van twijfel.

Tracklisting:

  1. Bottleneck
  2. Low Down
  3. Junky Green Truck
  4. Middle of Nowhere
  5. Midnight Bus
  6. Let It Ride
  7. Til The Day I Die
  8. John The Revelator
  9. Release Me
  10. What The Hell
  11. She’s A Devil Inside
  12. When The Sun Comes Up

Line-up:

  • Dirty Deep – Alles

Links: