Riot Horse – This Is Who We Are

Riot Horse – This Is Who We Are
Metalville Records, 2014

Toen de Zweeds/Deense rockband Sons of Tomorrow even wat ademruimte zocht in 2006, besloot een deel ervan om enkele andere rockers op te zoeken en Riot Horse in leven te roepen. Het debuut This Is Who We Are is meteen ook een statement. Wie zijn ze en wat brengen ze ons? Rock uiteraard, maar op een aparte 70’s manier gebracht.

Meestal geloof ik er niets van als ik bij invloeden Led Zeppelin zie staan, maar ik moet zeggen dat die legende toch ergens in de muziek van deze Zweden gekropen is. Net als Pink Floyd immers, in de wazige psychedelische momenten. Het is uiteraard minder divers en verre niet van dat niveau, maar de traag uitgesmeerde, logge bluesrock van deze heren baant op heel wat momenten gitaartechnisch schitterend de diepte in en zanger Andreas weet op heel wat momenten ook vocaal met volle overtuiging op te gaan in de aangebrachte sfeer. Je moet wat te vinden zijn voor het aanhoudende sleeptempo van deze southernblues, afgewisseld met wat atmosferische wegdromers. Misschien dat de heren om die trage stroom te kaderen ook daarom even verwijzen naar Black Sabbath. Inhoudelijk heeft het daar echter heel wat minder van weg.

Het grote probleem dat je kan ervaren bij deze band Riot Horse, is dat het paard dus op een zeker drafje blijft voortsjokken. Aan diversiteit ontbreekt het op dat vlak dus wat, maar deze gitaren zijn van een stevig, diepgaand niveau en vocaal is er heel wat overgave aanwezig, met een lichte knipoog naar Led Zeppelin.

Tracklisting:

Riot Horse - This Is Who We Are

  1. Get Your Hands Up
  2. Bring ‘Em On
  3. Miss Mississippi
  4. Didn’t See It Coming
  5. My Mountain
  6. Going Undercover
  7. Shine
  8. Hold Me
  9. Took My Soul Away
  10. Torn
  11. Starlight
  12. Medicine Man

Line-up:

  • Andreas Sydow – Zang
  • Nille Schüttman – Gitaar
  • Joacim Sandin – Bas
  • Jonas Langebro – Drum

Links: