Ludicrous – Altar Boy Discocult

Ludicrous – Altar Boy Discocult
Eigen Beheer, 2014

Voor industriële metal moet je tegenwoordig in Finland zijn, zeker als er bruggen gemaakt mogen worden met hardere subgenres. Fear of Domination bracht net een zeer sterk plaatje uit, Turmion Kätilöt is een vaste waarde, en nu is er ook het debuut van Ludicrous. Het is geen hiphopperdepop mocht je dat denken, dit is opgefokte industrial.

Lekker spul, absoluut. Met leden van onder andere Dead Shape Figure (prima band) en End Of You (naar het schijnt – de line-up is niet bekendgemaakt) in de gelederen weet Ludicrous een computergestuurde versie van aërodynamische Scandinavische neothrash en melodeath te brengen die makkelijk in het gehoor ligt. Met de volumeknop ver open klinkt het allemaal een stuk lekkerder en aanstekelijker. Een beuknummer als Hard Bass Disgrace doet bij momenten denken aan een moderne en ongecompliceerde versie van …And Oceans, terwijl Overdraft iets verderop eerder Samael aandoet dankzij pompeuze beats. De steriliteit is een feit, gelukkig raak je dat kunstmatige gevoel kwijt dankzij enkele riffgerichte nummers die het niet slecht zouden doen op grote weiden op zomerse avonden.

Subtopper-industrial uit Finland, doch niet te versmaden voor liefhebbers van het genre. Een aangename verrassing als je het mij vraagt. Luister even een nummertje mee.

Tracklisting:

Adamus Exul

  1. No Job for a Cowboy
  2. Hard Bass Disgrace
  3. Overdraft
  4. Ephemera
  5. Now for Architecture and Urbanism
  6. Krishna Bot Tryout
  7. Royalty of Limp Dicks
  8. Sub Rosa
  9. Juidical Flaws

Links: