Canterbury – Dark Days

Canterbury – Dark Days
Hassle Records, 2014

Het was een beetje te verwachten dat deze band uit Zuid-Engeland ging komen. Dark Days presenteert zij ons, maar wel onder de noemer van ‘sweet rock’. Je begrijpt het: dit gaat nooit duister en dreigend worden zoals de titel ons op het eerste zicht doet vermoeden.

Eerder moderne rock dus, op sommige momenten komt Katatonia bij me op. Toch is dit heel wat anders gebracht: puur gericht op het commerciële, met hier en daar wat punkrock-vibes en soms wat postrock-tintels. Ongetwijfeld weer zo eentje waar menig lezer op deze webstek de twijfels bij heeft waarom een band als deze überhaupt hier verschijnt. De reden is simpel: het mag soft en commercieel klinken, toch is dit Engelse product knap gebracht. Misschien hier en daar wat te braaf en oppervlakkig (Hold Your Own), maar op andere momenten met behoorlijk wat diepgang, al dan niet akoestisch (All My Life, By The Trail).

Geen voer voor liefhebbers van enkel zware muziek dus, met als gevolg dat Dark Days aan het merendeel van dit lezerspubliek voorbij zal gaan. De postrock-fases en gevoeligere akoestische fases maken echter toch dat dit commercieel product makkelijk binnen gaat en dus ook moeilijk afgekraakt kan worden. Door het langdradige en übermelige, stranden ze bij mij wel op een zeven.

Tracklisting:
Canterbury - Dark Days

  1. Expensive Imitation
  2. Keep It Moving
  3. All My Life
  4. Satellite
  5. Hold Your Own
  6. Think It Over
  7. By The Trail
  8. Elephant
  9. Run From A Gun
  10. Out From The Cold
  11. Going Nowhere

Line-up:

  • James Pipe
  • Luke Prebble
  • Mike Sparks
  • Chris Velissarides

Links: