Decembre Noir – A Discouraged Believer

Decembre Noir – A Discouraged Believer
F.D.A. Rekotz, 2014

Een Franse bandnaam, maar dit gezelschap van Decembre Noir is wel degelijk afkomstig uit Duitsland. Het vijftal debuteert met een melancholische en melodieuze mix van deathmetal en doom. Goed spul? Wees maar gerust…

Dit is één van die bands die je een verhaal weet te presenteren dat start bij de eerste noot en eindigt op het eind van Escape To The Sun. Slepend, diepgaand, ontroerend en gebracht met een sterk geluid, goed gemikte uitbarstingen, lekkere grooves en atmosferische climaxen. Hier is duidelijk over nagedacht. A Discouraged Believer brengt een mooi afgemeten verhouding tussen rollende death, melodische pracht en slepende intensiteit. Geen droge doom of doelloze agressiviteit dus, maar metal die stelselmatig wordt opgebouwd en je meetrekt. Misschien blijven de deathmetal fanaten wel wat op hun honger, omdat die partijen behoorlijk binnen de perken blijven. De pakkende grunts van zanger Lars maken er echter wel meteen een zware boel van. Zeker geen band voor watjes dus.

De atmosferische doomliefhebber gaat zich wellicht het best vinden in het muzikale verhaal van Decembre Noir. Het is een tijdje geleden dat ik nog een band hoorde die binnen dit genre op dergelijke wijze wist te debuteren. Luistertips: The Forsaken Earth en Resurrection.

Tracklisting:
Decembre Noir – A Discouraged Believer

  1. A Discouraged Believer
  2. Thorns
  3. The Forsaken Earth
  4. Decembre Noir
  5. Stowaway
  6. Resurrection
  7. Escape To The Sun

Line-up:

  • Mike – Bas
  • Kevin – Drum
  • Martin – Gitaar
  • Lars – Zang
  • Sebastian – Gitaar

Links: