Embrace of Disharmony – Humananke

Embrace of Disharmony – Humananke
My Kingdom Music, 2014

Een nieuwe progpaddestoel is weer gerezen uit Italiaanse bodem. Embrace of Disharmony is afkomstig uit de streek rond Rome en presenteert na een demo en een EP nu ook met Humananke een full-length.

Weer eentje die perfect te plaatsen valt onder de symfonische noemer. De band vat de plaat aan met het tien minuten durende Shards of Apocalypse, maar eigenlijk is er naast de lengte niet veel verschil met de rest van de plaat te horen. Een behoorlijk doffe sound, houterige drumpartijen, basic grooves die amper a-ritmisch klinken en tintelende synths die alom bekend zijn. Structureel gaat het van ruw symfonisch geweld met screams naar traag voortwalsende delen waarop zangeres Gloria, die overigens wat zacht in de mix staat, wat behoorlijke zanglijnen aanbrengt.

Behoorlijk, maar meer wordt het eigenlijk nooit. Op sommige momenten voelt het zelfs erg taai en monotoon aan, en dus zeker het prog genre niet waardig. Bovendien is dit een plaatje van een uur dat aanvoelt alsof het twee uur duurt. Er bestaan ontelbaar veel bands die het er slechter vanaf brengen, maar goed valt het dus zeker niet te noemen.

Tracklisting:
Embrace of Disharmony - Humananke

  1. Shards of Apocalypse
  2. Ab Nihilo
  3. The Eternal Champion
  4. Identity
  5. The Edge of Nowhere
  6. Dirge On A Soul Staring At The Stars
  7. By The Hands of Moirai
  8. Void
  9. A Descent Into The Malström

Line-up:

  • Susanna Coltrè – Keyboard
  • Emiliano Cantiano – Drum
  • Gloria Zanotti – Zang
  • Matteo Salvarezza – Gitaar, Zang
  • Leonardo Barcaroli – Bas

Links: