Overkill – White Devil Armory

Overkill – White Devil Armory
Nuclear Blast, 2014

Het New Yorkse thrashgezelschap Overkill bestaat alweer 34 jaar. Enkele jaren geleden leek zanger en boegbeeld Bobby ”Blitz” Ellsworth in het harnas te sterven maar gelukkig besliste de voorzienigheid anders en mag de band nog een tijdje doorgaan. White Devil Armory is de zeventiende studio-release.

Ook op deze cd levert Overkill een thrash-knaller van formaat. Van begin tot eind beukt het erop los. Er lijkt een gedrevenheid van de vijf heren uit te gaan die je nog zelden hoort tegenwoordig. Zeker van een band die, het mag nog een keer gezegd, al meer dan drie decennia meegaat. Ik heb geen mindere nummers kunnen ontdekken. Eerder is er sprake van een constant hoog niveau. En daar mag menig band een diepe buiging voor maken.

Voegt White Devil Armory iets toe aan het ouvre van Overkill? In de diepte niet natuurlijk. Daarvoor zijn ze veel te stijlvast. In de breedte wel want White Devil Armory is een cd die Overkill blijkbaar nog in zijn systeem had en gewoon gemaakt moest worden. Daarmee is het een goede aanvulling en kan hij door fans blind worden aangeschaft.

Tracklisting:
Overkill - White Devil Armory

  1. XDM
  2. Armorist
  3. Down To The Bone
  4. Pig
  5. Bitter Pill
  6. Where There’s Smoke
  7. Freedom Rings
  8. Another Day To Die
  9. King Of The Rat Bastards
  10. It’s All Yours
  11. In The Name

Line-up:

  • Bobby ”Blitz” Ellsworth – Vocalen
  • Dave Linsk – Gitaar
  • Derek ”The Skull” Tailer – Gitaar
  • D.D. Verni – Basgitaar
  • Ron Lipnicki – Drums

Links: