Unherz – Sturm Und Drang

Unherz – Sturm Und Drang
Massacre Records, 2014

Ooit was het de speelstijl van de Mannschaft, nu is het de titel van de vierde elpee op korte tijd van Unherz. Een hartelijke Deutschrockband, type Motorjesus, Betontod, Frei Wild en vul ze maar aan. Een typisch voorbeeld van muziek die alleen Duitsers plezant kunnen vinden.

Niet door de taalbarrière, wel omdat de roeperige cleane zang zulke zoetigheden naar buiten zingt dat je er niet goed van wordt. Mooi toonvast, hoor, en wellicht is het een talent om zulke hapklare zanglijnen te bedenken, maar het is zo lauw als chocomelk die verkocht wordt tijdens een K3-show. Het zijn haast supportersliederen met al die repetitieve refreinen vol oowohohoo’s, hey hey heys en lalalala’s. Dat zetten ze op toegankelijke gitaargladheden, huppelende chugs en vlakgeragde pogoakkoorden en de zoetekoekenzang met colarock is klaar. Het doet denken aan Liquido of het nieuwerwetse Volbeat met heel veel. Zo commercieel en plat is het. Er staat zelfs een rockballad op, niet eens een verrassing eigenlijk.

Zelfs op Groezrock zouden ze het kotsen nabij zijn van deze suikerspinnendraadzoete housepartyrock. Geen sturm en alleen maar een drang om straks voor de Fransen te supporteren.

Tracklisting
Unherz-SturmUndDrang

  1. Intro
  2. Der Für Dich
  3. Zeugen Der Zeit
  4. Pogobraut
  5. Eind Lied Für Unsere Feinde
  6. Der Erste Schritt
  7. Wir Sind Hier
  8. Drei Kreuze
  9. Viva Rock ‘N Roll
  10. Krieger Des Lebens
  11. Minerva
  12. Schmerz Neu Definiert (Live)
  13. Seite An Seite (Live)

Line-up:

  • Felix Orschel – Vocalen, Gitaar
  • Any Arnold – Gitaar, zang
  • Christian Bogert – Drums, zang
  • Jochen Wallauer – Basitaar, zang

Links: