Cormorant – Earth Diver

Cormorant – Earth Diver
Eigen Beheer, 2014

Omwille van de vorm van de “C” in het logo dacht ik even dat het om een Nederlandse band ging omwille van de “C”-stijl. Niet dus. Deze Amerikaanse band maakt progressieve blackdeath sinds 2007, alleen zit er weinig progressie in de cijfers qua aanhang. Ik hoorde ze voor het eerst met dit derde album. Dé kans voor de band om “likes” te scoren.

Bands die zich beperken tot één enkel genre, bestaan die nog? Je zou denken van niet. Cormorant maakt het bonter dan James, om van te griezelen als reviewer. Pagan, folky invloeden, doomblack, symfonische deathmetal … allemaal netjes verweven en progressief van begin tot einde. 10% Enslaved, 20% Wolves In The Throne Room, 30% Opeth en 40% eigenzinnigheid die ik maar Cormorant zal noemen. En weet je wat, het klinkt geeneens zo slecht, want het wordt geschreven vanuit een eigen visie die bijna “per ongeluk” overlappingen maakt met bands zoals die uit voorgaand rijtje. Luister maar even naar bovenstaand nummer.

corm

Progressief, vooral blackmetallend en Noord-Amerikaans. Eentje om op een lijstje te zetten en op een zekere of onzekere avond plots subliem te vinden en je vervolgens vaag te herinneren tot op een onbewaakt moment dat je bij die Nederlandse band terecht komt die met dezelfde “C” begint. Godver hoe noemde die nu toch alweer?

Cormorant cover
Tracklisting:

  1. Eris
  2. Daughter of Void
  3. Sold as a Crow
  4. Waking Sleep
  5. The Pythia
  6. Broken Circle
  7. Mark the Trail
  8. A Sovereign Act

Line-up:

  • Brennan Kunkel – Drums
  • Nick Cohon – Gitaren, Keyboards
  • Matt Solis – Gitaren, keel
  • Marcus Luscombe – Bas, keel

Links: