Codedecoded – Vorace

Codedecoded – Vorace
Eigen Beheer, 2014

Met Griekenland gaat het nog steeds niet geweldig. Veel armoede en werkeloosheid en een voetbalploeg die door de hele wereld wordt verafschuwd. Gelukkig zijn er nog Rotting Christ en Septicflesh om de pil te verzachten, de vlaggenschepen van de Griekse metal. Achter deze grote naam vechten tal van projecten om een plaatsje in de spotlights, met wisselend succes. Codecoded doet met Vorace een verdienstelijke poging.

Vorace brengt ons gestroomlijnde, ietwat technische deathmetal, met heel wat elementen uit de brutale stal: tempowisselingen, zware (en eentonige) vocalen en nerveus gitaarwerk. Alles wordt strak gebracht, met genoeg overtuiging om een liefhebber van vergevorderde brutaliteit te bekoren. Alleen lijdt Codecoded, naast een belachelijke naam, aan een klassieke kwaal: het is eentonig en voorspelbaar. Vooral de gitaren mogen dan hun uiterste best doen, na een tijdje gaan ze aardig op de zenuwen werken. Hoewel ze hoge snelheden en ingewikkelde variaties de baas zijn, klinken ze op elke schijf min of meer hetzelfde. Dat geldt ook voor de zanger, hij heeft geen slechte strot, maar blijkt na enkele nummers nogal eendimensionaal.

Met 28 minuten is Vorace bijzonder kort, en dat is maar goed ook. Omdat de laatste drie nummers zelfs iets beter zijn dan de eerste sluit je het album niet met een al te naar gevoel af. Codedecoded kan er mee door, maar er is nog werk aan de winkel. Luistertip: Immersed in Deception.

Tracklisting:
 Codedecoded - Vorace

  1. Martyr
  2. Murder
  3. Descends
  4. Covered in Blood
  5. Enshrine
  6. 187
  7. Immersed in Deception
  8. Farewell to the Flesh

Line-up:

  • Solonas M.- vocalen
  • Jim – drums
  • Nikos Glk. – gitaar
  • George S. – bas

Links: