Desaster – Live In Bamberg

Desaster – Live In Bamberg

High Roller Records, 2014

Desaster is een sympathieke Duitse cultband. Ik was erg te spreken over het laatste studioalbum, The Art Of Destruction. Een meer dan aangenaam staaltje blackthrash waarbij weliswaar het nodige gespiekt wordt bij oude Slayer, Venom, Destruction en Kreator, maar dat desondanks een eigen smoelwerk heeft. Na zeven albums was het dan ook tijd voor een livedocument.

En als je het doet moet je het goed doen. Dat zullen de heren uit Koblenz moeten hebben gedacht toen zij met een trouwe schare fans naar Bamberg trokken om een fraaie staalkaart uit vijfentwintig jaar herrieschoppen op plaat te presenteren. Live In Bamberg heeft een hoge ons-kent-ons-vibe. Voormalige bandleden spelen/zingen links en rechts een nummertje mee. Dat laat echter onverlet dat Live In Bamberg coherent en met de vaart erin klinkt.

Van nagenoeg alle albums komen nummers voorbij en ook de Slayer-cover was aanwezig op de setlist eind november 2013, toen dit spektakel plaatshad. Fans van de band hebben dit document natuurlijk al in huis of sterker nog: waren aanwezig in Bamberg. Liefhebbers van onversneden, licht gedateerde black/thrash/death moeten live In Bamberg zeker eens aan een luisterbeurt onderwerpen. Over de Duitse aankondigingen en de puberale lachjes (Beavis And Butthead?) stap je wel heen.

Tracklisting:
des

  1. Intro
  2. Divine Blasphemies
  3. Splendour Of The Idols
  4. The Art Of Destruction
  5. Ghouls To Strike
  6. Phantom Funeral
  7. Nighthawk
  8. Tyrannizer
  9. In The Ban Of Satan’s Sorcery
  10. Fields Of Triumph
  11. God Is Dead
  12. Evil Arschloch
  13. In A Winter Battle
  14. Intro (Decade Of Desaster)
  15. Hellfires Dominion
  16. Call On The Beast
  17. Teutonic Steel
  18. As The Deadworld Calls
  19. Tryants Of The Netherworld
  20. Satan’s Soldiers Syndicate
  21. Hellbangers
  22. Black Magic
  23. Metalized Blood + Outro

Line-up:

  • Sataniac – zang
  • Infernal – gitaar
  • Odin – bas
  • Tormentor – drums

Links: