Beyond Violet – Frozen Words EP

Beyond Violet – Frozen Words EP
Ravenheart Music, 2014

Nieuwkomer binnen de Nederlandse gothic-markt dit jaar is dit Beyond Violet. Enfin, eigenlijk is de band niet nieuw gevormd, maar deze EP iswel het eerste wapenfeit. Na wat wijzigingen in de bezetting is de band ook nu gevormd, met als laatste toevoegingen de drummer Pim en de zangeres Debby. Wie weet, misschien heette een voorgaande zangeres wel Violet.

We kennen het wel, Beyond Violet zal wel erg vertrouwd in de oren klinken bij de liefhebbers van het Within Temptation-materiaal. De zang van voorganger Roxane, die nog op deze plaat te horen is, is eveneens krachtig en durft wel eens wat te variëren, soms wat in de stijl van Simone Simons, maar met nog minder overtuiging gebracht. Het wordt dus wachten op wat de nieuwe zangeres Debby op plaat weet te presteren. Beyond Violet mikt echter niet op hoogschalige diversiteit, maar meer op een goed verteerbare mix van gothicrock en melodische metal. Het is vooral de track Survivors die na deze twintig minuten blijft hangen met de catchy gitaar- en synthlijnen en het swingende refrein. De band toont ook aan dat deze er volledig voor wil gaan, met meteen twee kwalitatieve clips.

Voorlopig dus een goede middenmoter, maar het ontbreekt bij Beyond Violet nog lichtjes aan een eigen stem. Wie houdt van mooi gedoseerde female fronted gothic rock/metal weet dit vast wel te waarderen. Voor mij mag het zeker allemaal wat meer in de lijn van Survivors liggen, vergeleken daarmee valt de track Frozen Words onder andere wat droog uit.

Tracklisting:

Beyond Violet - Frozen Words EP

  1. Frozen Words
  2. Deep Defense
  3. BrightStar
  4. Deceit
  5. Survivors

Line-up:

  • Debby – Zang
  • John – Gitaar
  • Ilona – Keyboard
  • Joachim – Bas
  • Pim – Drum

Links: