Serpentine Path – Emanations

Serpentine Path – Emanations
Relapse Records, 2014

Drie jaar na de omvorming van Unearthly Trance naar Serpentine Path leveren deze Amerikanen een twee full-length af. De selftitled EP en het gelijknamige debuut werden twee jaar terug naar waarde geschat door onze redactie. De collega’s zagen dat het goed was, het is uiteraard nog steeds goed, dit potje sludge doom.

Het is een behoorlijk vast concept, wat dit Serpentine Path aflevert. De liefhebbers van vorige plaat doen er dus goed aan om ook deze weer aan te schaffen. Trage sludgegolven, beukend en repetitief, met daarop de welklinkende grunts weer van Ryan. Behoorlijk traditioneel voorschotelt met een ruwe sound en een behoorlijke sleepkracht. Wie op zoek is naar afwisseling en diversiteit binnen deze muziek is op het verkeerde adres. Serpentine Path zal hier en daar even wat gitaarpartijen aanbrengen om je gedachten even op iets anders te zetten dan op die slopende massa, maar veel verluchting kom je niet tegen, laat staan omschakelingen.

Een traditioneel gegeven dus voor de sludge doom fans. Serpentine Path brengt een plaat met eenzelfde product, die daardoor misschien wat lang kan klinken voor wie op zoek is naar afwisseling. Ik vind het prima voor een nummer of vier.

Tracklisting:
Serpentine Path - Emanations

  1. Essence of Heresy
  2. House of Worship
  3. Treacherous Waters
  4. Claws
  5. Disfigured Colossus
  6. Systematic Extinction
  7. Torment

Line-up:

  • Jay Newman – Bass
  • Darren Verni – Drum
  • Tim Bagshaw – Gitaar
  • Ryan Lipynsky – Zang
  • Stephen Flam – Gitaar

Links: