Martyr Defiled – No Hope. No Morality

Martyr Defiled – No Hope. No Morality
Siege of Amida, 2014

Een deathcoreband met het woord “Martyr” er in, je zou meteen beweren dat het om een christelijke band gaat. Niet dus. Deze Britse groep is nu zes jaar bezig en brengt album nummer twee uit via Siege of Amida, een sublabel van Century Media (voor wie het nog niet wist). No Hope. No Morality, de titel enthousiasmeerde in ieder geval.

Alles wat je kunt verwachten van een deathcoreband, dat krijg je van Martyr Defiled. Het genre is duidelijk aan het doodbloeden, want er valt nergens nog iets te rapen en de muzikale inspiratie is ver te zoeken. Zelfs bij Martyr Defiled, dat een prima productie voorhanden heeft, is er weinig reden tot blijheid. De productie is niet alleen sterk, deze heren beschikken over een lekker drumgeluid dat eerder opgepompt industrieel aanvoelt dan het generische plastiek getrigger wat we gewoon zijn in het genre. Hier en daar blaast de band er een zeer lekkere riff uit (Demons in the Mist), al zijn dat eerder uitzonderingen.

Net als de meeste “core”-genres kan de (s)core omhoog gedreven worden met vette shouts, samen met sterke en/of pakkende teksten. Dat is bij Martyr Defiled helaas een pijnpunt. Zwak, ronduit zwak. Neen, dan hadden ze nog beter een instrumentaal album uitgebracht of over één of andere godheid staan leuteren. En verdomme toch, er staat meer dan één snaar op een gitaar!

Tracklisting:
Martyr Defiled

  1. LVCIFER
  2. Demons in the Mist
  3. Sineater
  4. 616
  5. No Hope
  6. Neverender
  7. Under the Influence
  8. The Taste of Iron
  9. Of Sheep & Swine
  10. Deathstare
  11. No Morality

Line-up:

  • Ryan Smith – Gitaren
  • Richard Duffin – Drums
  • Matthew Jones – Keel
  • David Trees – Gitaren

Links: