Beneath The Storm – Evil Reflection

Beneath The Storm – Evil Reflections
Argonauta Records, 2014

We krijgen een Sloveens nieuwtje toegestuurd met dit Beneath The Storm. Eigenlijk was er vorig jaar al een debuut, maar we hebben duidelijk te maken met een ijverig man die dit materiaal allemaal weet te presenteren. Plaat nummer twee ligt er dus al. Funeral doom, drone en sludge: de beschrijving op Metal Archives lijkt voor een keer te kloppen.

Misschien zou ik misschien lichtjes nog wat blackmetal toevoegen als het gaat om bepaalde gitaarpartijen en de atmosferische screams die het toch behoorlijk tripperig weten te maken. Evil Reflections schotelt in totaal zes tracks voor, maar duurt wel langer dan een uur. Je hoort het al: dit is niet even wat riffs in mekaar flansen. Shimon dreunt stapsgewijs voort en slaagt erin om een herkenbare, maar kwalitatieve drone/sludge sfeer aan te reiken die je makkelijk mee in vervoering krijgt. De vocale laag krijgt behoorlijk wat effect mee en balanceert dus tussen die omvattende blackmetal krijsen, die op die manier in de mix staan dat ze een mysterieus effect nalaten, en de beklemmende grunts die al even enigmatisch voorgeschoteld worden.

Klassiek in opbouw, repetitief en dreunend van inhoud. Beneath The Storm weet echter wel met die componenten een beklemmende doom/sludge plaat neer te plaatsen. Niet eentje met veel afwisseling, maar wel een bonkende sfeerplaat.

Tracklisting:
Beneath The Storm - Evil Reflections

  1. To Dust
  2. Helen
  3. Silent Exhale
  4. Oceans of Sleep
  5. The Endless Void
  6. Frozen

Line-up:

  • Shimon – Alles

Links: