Deep-Pression – Slave of Events

Deep-Pression – Slave of Events
Eigen Beheer, 2014

Deep-Pression is wellicht één van de ijverigste ambient-projecten die er nog rondlopen. Ontelbaar veel EP’s, compilaties en demo’s zijn in mekaar gebokst sinds het begin in 2006, het merendeel vanaf ky zich bij RH- voegde in 2010. Dit is na een split en een EP al de derde uitgave dit jaar. Dit keer wel een full-length met als titel Slave of Events. Nummer acht.

Het is een droom om alles te verzamelen wat deze heren reeds uitgebracht hebben, om dan ook te kijken of het telkens zo erg tot de verbeelding weet te spreken. Het is geleden sinds VoidWork dat ambient me nog zo weten raken heeft. Niet altijd even dreigend gebracht, soms overkomt deze duisternis je op een rustgevende, doch kille manier. Stelselmatig bouwt dit duo op in intensiteit, nergens is er eigenlijk nog blackmetal te bespeuren, tenzij je de gitaarlagen rekent die soms even een extra laag zwartgalligheid meegeven. Vier nummers die opnieuw tellen voor een klein uur aan horror sensatie. Blackmetal kan dit gevoel niet meer leveren.

Occult, duister, hypnotiserend. Deep-Pression is een band die je moet schatten naar waarde op basis van de mentale toestand die ze je bezorgt. Deze score is louter gebaseerd op de sfeer die dit vakmanschap meebrengt. Met bier in het midden van de nacht kunnen daar gerust tien punten bij, met koffie in de ochtend gerust tien punten af.

Tracklisting:
Deep-Pression - Slave of Events

  1. Oceanic Dead Calm
  2. Star Whispers
  3. From The Deep Furrows
  4. Flames From The Water

Line-up:

  • RH- – Keyboard
  • ky – Bas, Synth, Zang

Links: