Vile Regression – Empires

Vile Regression – Empires
Casket Music, 2014

Vile Regression komt drie jaar na een eerdere EP met de eerste full length uit de carrière. Empires klinkt heel goed, maar kan met twee instrumentale en slechts vijf gewone nummers bezwaarlijk een volwaardig album genoemd worden. Empires klokt ruim onder het half uur af. Maar goed, het is crisis in Ierland en dan durven we een en ander al eens door de vingers te zien.

Gelukkig valt het muzikaal best mee met Vile Regression. De band speelt het type technische deathmetal waarbij de gitaren van hoog naar laag gaan, zonder veel distortion en heel in-your-face. De vocalen zijn eerder metalcore-achtig, veel grunts zijn hier dan ook niet op te vinden. Raze The Complexity is de topper van deze plaat, met een catchy-refrein en een tempo dat voldoende laag ligt om alles overzichtelijk te houden en een aanvaardbare breakdown om mee af te ronden. Het is een beetje vreemd dat er op deze plaat twee totaal overbodige tussenstukjes te vinden zijn, want Vile Regression had zich beter geconcentreerd op wat meer uitstekende songs te schrijven.

Voor een debuutplaat is dit eigenlijk best goed, toegankelijke, catchy en technische deathmetal/metalcore. Voor het werk van deze Ieren zal zeker interesse bestaan, want ze pakken het slim aan.

Tracklisting:
 Vile Regression - Empires

  1. Tides
  2. Raze the Complexity
  3. Dream of the Red Chamber
  4. Thought Replication
  5. The Abstract
  6. Down to a Sunless Sea
  7. The Empyrean Divide

Line-up:

  • Padraig Croke – vocalen
  • Robb Behan – drums
  • Baz Christie – gitaar
  • Brian Brady – gitaar
  • Kenn Christie – bas

Links: