Los Random – Pidanoma

Los Random – Pidanoma
Las Tias Records, 2014

Nooit van gehoord natuurlijk, Los Random is een experimentele metalband uit Argentinië namelijk. Ze bestaan dik vijf jaar en maken bijzonder eclectische muziek. Metal is het eigenlijk niet, als je het mij vraagt, wel is het aan de extreme kant.

Pidoma bestaat uit een mengeling van jazz, funk, psychedelische stoner, noiserock en nog een pak niet nader te beschrijven muziekvormen. Het is bijzonder progressief en wanneer de composities los van de vloer komen, durft het bijzonder psychedelisch te worden. Niet alleen dat,. Wanneer de saxofoon instapt dan wordt het een lekkere jazz-chaotiek, met twee simultaan doch los van elkaar spelende groepjes muzikanten. Slecht in twee nummers wordt even “gezongen”, bijvoorbeeld in het nummer Mia Gato Esta Solo, waar na de vocale interventie overgeschakeld wordt van trippende psychedelica naar groovend harde funk en drukke rock. De drie laatste nummers gaan trouwens dik over de kwartiergrens en laten dan ook veel ruimte voor dergelijke exploten.

Experimenteel, zonder per se in te gaan tegen de conventionele normen over wat muziek nu precies is. Los Random is gewoon ongewoon, fascinerend en anders. Sowieso voor jazzmetal-liefhebbers, anderen moeten voorzichtigheid aan de dag leggen en tevreden kunnen zijn met iets wat niet altijd steek houdt. Nog een korte “waaw”-vermelding voor de drumsolo’s, bij momenten subliem.

Tracklisting:
Los Random

  1. Corto Normal
  2. Ojota y Media
  3. Mee Chango
  4. Mia Gato Está Solo en la Oscuridad
  5. Guri Guri Tres Piñas

Line-up:

  • Raul Garcia Posse – Gitaren, zang
  • Marckos Crosa – Drums
  • Pablo Lamela Bianchi – Bas

Links: