Pillory – Evolutionary Miscarriage

Pillory – Evolutionary Miscarriage
Unique Leader, 2014

Ik luisterde wel eens naar het debuut van Pillory, No Lifeguard at the Gene Pool. Dat is een chaotisch deathmetalplaatje, eentje voor van die momenten waar je even niet meer wil nadenken. daarna werd het stil rond Pillory, tot het dit jaar nieuw leven ingeblazen kreeg. Darren Cesca deed het deze keer wel in zijn eentje.

Tja, als je deathmetaltechneut bent en op zoek bent naar een labyrint waar je moeiteloos kunt in verdwalen, dan ben je bij Pillory aan het juiste adres. De mengeling van deathmetal, mathcore en grind zal fans van Ion Dissonance zeker bevallen, of drummers die graag moeilijk doen (kijk maar eens naar de stream hieronder).

Allemaal goed en wel, al dat vertoon, maar wat koop je er mee? In dit geval weinig. Evolutionary Miscarriage is een etalage waar je naar kunt blijven staren, zonder dat je er iets van meeneemt. Er zijn geen hooks, geen kapstokken, geen nummers … het is een reis waarvan je terug thuis komt zonder souvenirs. De tijd is weg en je vraagt je af wat er gebeurd is. Dat valt veel voor bij dit soort bands, alleen heb ik bij Pillory het gevoel van omver geblazen geweest te zijn. Meer zelfs, bij momenten was het allemaal zeer vluchtig en oppervlakkig. Het gebrek aan agressie, brutaliteit en beleving wreekt zich, hoeveel duizenden tempowissels en gitaaraanhalen er ook aan te pas komen. Ik zie mezelf deze dus ook niet meer opnieuw beluisteren.

Tracklisting:
Pillory

  1. And the Defeated Emerge
  2. Mass Enmity
  3. Evolutionary Miscarriage
  4. Imbeciles in Defiance
  5. Phantasmagorical Beasts
  6. Purify the Commonwealth
  7. The Mental Defective
  8. Nihilarian
  9. Distorted Axiom
  10. Lixiviated
  11. Bipedal Prosecution

Line-up:

  • Darren Cesca

Links: