Emil Bulls – Sacrifice To Venus

Emil Bulls – Sacrifice To Venus
AFM Records, 2014

Komt dit echt van AFM Records? Zo … Emil Bulls is een Duitse band die al bijna 20 jaar in het vak staat en nu metal en hardrock door elkaar haspelt alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Dit is mijn eerste kennismaking met de band en die is mij niet tegengevallen.

Het blijft natuurlijk moderne, hippe en positieve muziek, maar dat hoeft niet per se te betekenen dat het onbeluisterbaar is. Bij de eerste twee nummers dacht ik zelfs even dat we hier een knaller van formaat beet hadden. The Grave zet meteen de toon, met sterke hitnummers die een soort van Raised Fist-punk combineert met emorock die je al la-la-la’end kunt meezingen. Glad en relatief hard, zonder echt irritant te gaan klinken. Fout is het wel, zeker als je de brave refreintjes jongensachtig begint mee te zingen. Die kans krijg je vaak, want het is absoluut met een commercieel oogmerk.

Hierna volgen Amerikaanse hardrocknummers en nu metalnummers met een fijne dosis grooves. Nu en dan ook de verplichte lieflijke radiovriendelijke nummertjes, afgezaagd tot en met maar ja, het zal van moeten geweest zijn. Niet dat de steviger nummers zo extreem indrukwekkend zijn, daar wordt het zemerige gelukkig wel gecompenseerd door enkele prima riffs, aanstekelijke breakdowns en catchy refreinen.

De betere moderne stadionrockmetal voor de jongere generatie alternativo’s die Slayer niet hip genoeg vinden en Hatebreed te agressief. En zo lang ze niet teveel van die übertruttige I Wanna Feel You-diarree de wereld insturen kan ik het best goed verdragen.

Tracklisting:
Emil Bulls

  1. The Grave
  2. Hearteater
  3. Pants Down
  4. I Wanna Feel You
  5. Rainbows and Butterflies
  6. The Way of the Warrior
  7. The Reckoning
  8. The Age of Revolution
  9. Sacrifice to Venus
  10. Gone Baby Gone
  11. Man Or Mouse
  12. Keep On Dreaming
  13. Behind the Sun

Line-up:

  • Christoph v. Freydorf – Zang
  • Stephan “Moik” Karl – Gitaar
  • James Richardson – Bas
  • Andy Bock – Gitaar

Links: