Dirty Bastards/The Gecko Brothers – Who’ll Throw the First Punch?!

Dirty Bastards/The Gecko Brothers – Who’ll Throw The First Punch?!
Outlaws In Charge, 2014

Na Otis uit Roosendaal is het weer tijd voor materiaal uit West-Brabant. Dirty Bastards en The Gecko Brothers uit Breda besloten samen een split op te nemen met de naam Who’ll Throw The First Punch?!. De release is uitgebracht via Outlaws In Charge, een label dat er nu voor zorgt dat de muziek wereldwijd goed te vinden zal zijn in digitale vorm. De naam van het label werd al eerder gebruikt voor feesten die tussen 2007 en 2010 werden georganiseerd in Breda, beide bands van de split waren vaste gasten.

Dirty Bastards opent de hele boel met catchy drie akkoorden-punktracks waar de invloeden van Misfits (Graveyard Bloodfest) goed in te horen zijn. Veel meebrulmomenten en zelfs een nummer over het willen spelen in een Scandinavische hardrockband (The Hellacopters als openingsband is jammer genoeg niet meer mogelijk), ook al ben je een Brabander. Daarna gooien The Gecko Brothers het tempo omhoog en na de eerste tonen is de voornaamste invloed overduidelijk te horen: Motörhead! De strot van Mo Gecko is een stuk rauwer en de band heeft ook flink wat swingende rockabilly in de muziek zitten. Lekker opzwepend met kort maar krachtige gitaarsolo’s en een drummer die bij vlagen zijn dubbele bassdrums laat rollen. S.B.S.D. is een echte opgefokte ragtrack om de split mee af te sluiten.

Deze twee bands maken songs voor liveoptredens, je zingt veel tijdens de tweede luisterbeurt al mee. Niet al te moeilijk, maar wel pakkend! Energieke en rauwe punk/rock ‘n roll waarbij ik The Gecko Brothers eruit vond springen.

Tracklisting Dirty Bastards:
Dirty Bastards/The Gecko Brothers – Who'll Throw the First Punch?!

  1. We Don’t Care
  2. Edge of the World
  3. Graveyard Bloodfest
  4. Rip Your Heart Out
  5. I Wish I Could Play In A Scandinavian Hard Rock Band

Tracklisting The Gecko Brothers:

  1. Devil Inside
  2. Party At The Liquor Store
  3. P.M.S.
  4. It’s Alright (Jimmy Says)
  5. S.B.S.D.

Line-up Dirty Bastards:

  • Joe Bastard
  • Dirty Jelly
  • Joey BC

Line-up The Gecko Brothers:

  • Mo Gecko – Zang
  • Richie Gecko – Gitaar
  • Eric Gecko – Gitaar, Bas
  • T.H. Gecko – Bas
  • J. Gecko – Drums

Links: