Gorgasm – Destined to Violate

Gorgasm – Destined to Violate
New Standard Elite, 2014

Gorgasm is eigenlijk gewoon een van de vele, vele brutaldeath bands die deze planeet rijk is. Gorgasm geniet echter heel wat meer bekendheid dan de meeste van hun genregenoten en na een afwezigheid van vijf jaar zette Orgy of Murder deze Amerikanen in 2011 weer op de kaart. Nu is er Destined to Violate, een zoveelste brutaldeathalbum, dat hoogstens een tikkeltje beter is dan (het overgrote deel van) de concurrentie.

Wie Gorgasm een beetje kent weet wat hij of zij kan verwachten. Redelijk onsmakelijke teksten, misogyn artwork, diepe grunts en platte deathmetal met heel wat goregrind erbij. Ze beheersen het tot in de puntjes: lompe chugs worden afgewisseld met razendsnelle passages en redelijk technische solo’s. Het klinkt allemaal wat organischer dan bijvoorbeeld Devourment, met minder breakdowns ook, maar Gorgasm deinst er niet voor terug om wat slam in de mix te gooien. Wees echter gerust, het blijft in de eerste plaats deathmetal, maar met bandleden die genoeg technische bagage bezitten om de nummers gevarieerd, boeiend en toegankelijk te houden, zonder dat het authentieke goregrind-gevoel verloren gaat.

En zo is Gorgasm er toch weer in geslaagd van een brute plaat te maken zonder al te veel franjes, die toch boven het gros van de Amerikaanse goregrindmarkt uitsteekt. Toegegeven, hun intro’s hadden voor mij niet allemaal gehoeven (even goor als storend), maar muzikaal zit het nog steeds snor. Wie tevreden was van Orgy of Murder, zal dit zeker ook kunnen smaken.

Tracklisting:
 Gorgasm - Destined to Violate

  1. Starved for Perversion
  2. Kuntkiller
  3. Destined to Violate
  4. Funeral Gangbang
  5. Carnivwhore
  6. Preserved for Pleasure
  7. Visceral Discharge
  8. Lubricated in Vomit
  9. Infected with Lunacy
  10. Sadistic Bliss
  11. Corpsified
  12. Depraved Depredation
  13. Mouthful of Menstruation

Line-up:

  • Damian « Tom » Leski – vocalen, gitaar
  • Anthony Voight – bas, vocalen
  • Kyle Christman – drums
  • Ryan Saylor – gitaar

Links: