Brutal Blues – Brutal Blues

Brutal Blues – Brutal Blues

Selfmadegod records, 2014

Brutal Blues is een duo uit Noorwegen. Laat je niet vangen door hun artiestennaam, hun muziek heeft namelijk niets met blues te maken. Op deze selftitled (en tevens hun debuutalbum) wordt ons een vijftien minuten durend grindcore-offensief geserveerd met wat invloeden uit de mathcore.

De korte speelduur van het album is alvast een positief punt, want voor variatie ben je hier niet aan het juiste adres. Er wordt voortdurend aan een behoorlijk hoog tempo geragd en wanneer er sprake is van tempowisselingen gaat het om een overschakeling van snel naar nog sneller. Omdat deze release niet zo lang duurt, stoort het niet extreem hard, maar grindcore is toch op zijn vetst met dynamiekwisselingen en wat tragere, zwaardere stukken.

De zang had misschien iets meer naar voor gemixt mogen worden. Nu krijgen we wat vaag gekrijs op de achtergrond te horen dat ietwat overstemd wordt door de instrumenten. Een aparte zanger aannemen is voor Brutal Blues misschien ook geen slecht idee want de vocals klinken wat lomp.

Voor mensen die eens 15 minuten uit de bol willen gaan is deze Brutal Blues geen slecht album, zij het met ietwat mindere vocals. De band zal qua variatie echter nog wat aan de songwriting moeten timmeren als ze tot de écht goede grindbands gerekend wil worden.

Tracklisting:
Brutal Blues – Brutal Blues

  1. Skjold
  2. Rett
  3. Stafett
  4. Medalje
  5. Tradisjon
  6. Alminneleg Utsegn

Line-up:

  • Steinar – gitaar, zang
  • Anders – drum, zang

Links: