Hour of Penance – Regicide

Hour of Penance – Regicide
Prosthetic Records, 2014

Zesde album alweer, voor het Italiaanse Hour Of Penance, dat toch ook al 15 jaar meegaat. De laatste paar albums vergaarde deze band een pak fans, deels in het zog van landgenoten Fleshgod Apocalyps, deels op eigen houtje. Benieuwd wat album nummer zes zal betekenen in de levensloop van Hour of Penance.

Dit zou wel eens een heel belangrijk album kunnen gaan worden. Regicide is veruit het meest luistervriendelijke album van Hour Of Penance. Daarmee wil ik niet zeggen dat de blaststormen gaan liggen zijn, neen, de nummers zijn gewoon een pak meer op zichzelf gaan staan. Dat komt voor een groot stuk door de Nile-bruggetjes en voor een ander deel omwille van de doorontwikkelde Poolse blackdeath hooks en riffs die van Hate opgeschoven zijn richting Behemoth. Het gitaarwerk is bovendien nóg compacter geworden, alsof het een ononderbroken stroom aan handwerk betreft. Het klieft door de lucht. Tegenstanders zullen zeker en vast het ongepolijste en organische gemis aankaarten en Hour Of Penance vergelijken met het Nuclear Blast-lopende band/industrieel/massaproductie-materiaal, en terecht! Alleen kan mij dat in dit geval niet schelen. Het gevonden evenwicht tussen brutaliteit en techniek is namelijk bijzonder vet.

Moderne extreme metal die 0,0 sympathie zal krijgen vanuit de ondergrond of van de oldschool generatie en daar waarschijnlijk ook niet naar omkijkt. Het is wat het is en binnen de context van bovengrondse brutale en technische deathmetal is dit gewoon klasse, pure klasse. De score is navenant.

Tracklisting:

Hour of Penance

  1. Through the Triumphal Arch
  2. Reforging the Crowns
  3. Desecrated Souls
  4. Resurgence of the Empire
  5. Spears of Sacred Doom
  6. Sealed into Ecstasy
  7. Redeemer of Atrocity
  8. Regicide
  9. The Sun Worship
  10. The Seas of Light
  11. Theogony

Line-up:

  • Marco Mastrobuono – Bas

  • Giulio Moschini – Gitaren

  • James Payne – Drums

  • Paolo Pieri – Strot, Gitaren

Links: