Wicked Starrr – Piece of Cake

Wicked Starrr – Piece of Cake
Spider Rock Promotion, 2014

Die hoes, het riekt gewoon meteen naar glam. Wicked Starrr is een Italiaanse band die met Piece of Cake debuteert en muziek brengt in het straatje van Spinal Tap en, naar eigen zeggen, ook Steel Panther.

De vergelijking met die laatste band gaat minder op. Hetgeen erg gemist wordt in deze band is het vuur dat je bijvoorbeeld bij Steel Panther terugvindt. Op die manier is de naam van deze plaat wel goed gekozen, want het lijkt allemaal wel erg makkelijk voorgeschoteld, inclusief bepaalde schoonheidsfoutjes. Zo zijn de gitaarpartijen op tracks als One Night Stand wel erg eentonig, weegt de bas te sterk door op de doffe rock en gaat zanger Dave soms de mislukte Dickinson-tour op. Op andere momenten duiken er dan weer even wat solo’s op die goed wegluisteren, klinkt de rock wat smeriger (Gang of Wolves) of passeren er wat catchy instrumentale passages (Red Light Paradise en Fucker).

Glammers zou ik vooral die twee laatste tracks aanraden. Ik hoop dat Wicked Starrr meer die richting opgaat met het vervolg, want nu overkomt me vooral een oude zakkenrockgevoel, maar dan gebracht op een eentonige, makkelijke en zelfs saaie manier.

Tracklisting:

Wicked Starrr - Piece of Cake

  1. Fucker
  2. One Night Stand
  3. And The Devil Misses You
  4. Letters of Love
  5. Roundabout Is For Losers
  6. Neighborhood Rockstar
  7. Gang of Wolves
  8. You’re Not The Same
  9. Red Light Paradise
  10. The Show

Line-up:

  • Andrew Panther – Gitaar, Zang
  • Wild Joey – Drum, Zang
  • Dave J. Halson – Zang
  • Luke Rassman – Bas

Links: