Nazareth – Rock ‘n’ Roll Telephone

Nazareth – Rock ‘n’ Roll Telephone
Union Square Music, 2014

Uriah Heep lanceerde onlangs zijn vierentwintigste album. Deze Schotten komen wel erg in de buurt met nummer 23. Een oude vos verliest duidelijk zijn streken niet, maar het gebeurt wel al te vaak dat bands die veertig jaar geleden van start gingen ook alle voeling met de hedendaagse sound verliezen. Dat is niet het geval op Rock ‘n’ Roll Telephone.

Eigenlijk is deze plaat een pareltje voor wie houdt van toegankelijke hardrock met een divers palet. Nazareth opent met catchy hardrock op Boom Bang Bang en schudt de luisteraars zo meteen wakker met een eigen mix van krachtige en verzorgde rockvibes. Soms kruipt er even wat van het ruwe AC/DC-kaliber in de stem van Dan, maar deze man brengt het al met even veel diepgang op de zachtere momenten. Die kent de band zeker ook, en die fases worden dan met een erg intense akoestiek gebracht (Winter Sunlight en Right Time). Op Punch a Hole In The Sky klinkt het zelfs wat meer richting Led Zeppelin meets AC/DC, met een pak overgave in de zanglijn en een swingend rock ‘n’ roll-kaliber. Back 2B4 of Long Long Time zijn dan weer anders, met funky gitaarvibes en een energieke kadans.

De band doet het label rock ‘n’ roll dus eer aan en wat mij betreft is dit ook een van de betere releases in het hardrock/heavy metal-genre dit jaar. Nazareth klinkt alsof je rockt, swingt en headbangt in de jaren ’70 á ’80, maar met eigentijdse sound en verfijning. Een absolute aanrader voor de fans van veelzijdige hardrock met karakter.

Tracklisting:

Nazareth - Rock ‘n’ Roll Telephone

  1. Boom Bang Bang
  2. One Set of Bones
  3. Back 2B4
  4. Winter Sunlight
  5. Rock ‘n’ Roll Telephone
  6. Punch a Hole In The Sky
  7. Long Long Time
  8. The Right Time
  9. Not Today
  10. Speakeasy
  11. God of The Mountain
  12. Just a Ride
  13. Wanna Feel Good?
  14. Big Boy (Live)
  15. Kentucky Fried Blues (Live)
  16. Sunshine (Live)
  17. Expect No Mercy (Live)
  18. God Save The South (Live)

Line-up:

  • Dan McCafferty – Zang
  • Jimmy Murrison – Gitaar
  • Pete Agnew – Bas
  • Lee Agnew – Drum

Links: