Corruption – Devil’s Share

Corruption – Devil’s Share
Metal Mind Productions, 2014

Ooit bracht de Poolse brigade van Corruption doom en deathmetal, maar die dagen zijn reeds lang voorbij. Voorganger Bourbon River Bank deed het goed in 2010, opvolger Devil’s Share brengt het dit jaar opnieuw op sterke wijze. Stoner, maar met een duidelijke southern vibe en behoorlijk wat Amerikaanse allures.

Logge, catchy stoner met een prima geluidskwaliteit en dus vocalen die behoorlijk Amerikaans aanvoelen en krachtig worden ingezongen. De sfeer die de hoes uitstraalt kruipt ook behoorlijk in deze stonermuziek: overzeese woestijnsferen met drank, de duivel en vrouwen. De ruige zang en aanhoudende, repetitieve stonergolven zijn grotendeels de dader, maar ook de bluesy intermezzo’s op mondharmonica (Traveller Blues) en gepeperde en rollende drumpartijen doen wonderen. Trespasstellers is weer zo’n track die het ideale tussendoortje vormt voor deze woestijnstoner, met kampvuurakoestiek waar, net als bij de blitse solo’s op de overige tracks, de techniek van de gitaristen weer tot uiting komt. Corruption zet hierna op stevige wijze de weg voort, maar Moment of Truth verdient toch nog een extra vermelding. Op deze track mengt de band halverwege erg pakkende akoestiek op gevoelige wijze, alvorens ze zich op slepende wijze naar het eind van de plaat trekt.

Een band die de acht zonder twijfel dik verdient. Corruption schotelt tracks voor die eenzelfde sfeer en opbouw bevatten, maar waarbinnen het verhaal telkens met de nodige kracht en emotie gepresenteerd wordt. Tip voor de stonerfanaten.

Tracklisting:

Corruption - Devil’s Share

  1. Hang ‘n’ Over
  2. This Is The Day
  3. Story of Things That Should Not Be
  4. Traveller Blues
  5. Grime Whorehouse
  6. Trespasstellers
  7. Inspire
  8. Regression
  9. Born To Be Zakk Wylde
  10. Betty Pyro
  11. Moment of Truth

Line-up:

  • Anio? – Bass
  • Grabarz – Drum
  • Rutko? – Gitaar, Zang, Banjo
  • Danny Lechma?ski – Gitaar, Zang

Links: