Pest – Buried

Pest – Buried
Primal Vomit Records, 2014

Pest, niet de Zweedse band maar de Duitse, levert post mortem nog een plaat af. Een behoorlijk symbolische titel dus, ergens ook omdat de band het voor gezien hield na de dood van bandlid Mrok in 2011. Jammer dat we ze nu pas over de vloer krijgen, want over deze naam valt in tegenstelling tot de Zweden wel veel goeds te zeggen.

Het is stoffig en rauw, zonder twijfel, maar het is vooral die psychedelische, ruwe en melancholische impuls die er door deze tracks kruipt, die me mee weet te krijgen. De gitaren kwakkelen heerlijk en met een pak galm op de strot van deze zanger wordt je gewoon meegezogen in dit oude geweld. De stoffige razernij doet me wat denken aan het oude Watain of Gorgoroth. Met niet al te veel perfectie voorgeschoteld en ook van die typische gitaartokkels op een pak effect tussendoor of toetsen die het wat gothischer maken (Hunt).

Dat maakt het wat mij betreft net tot een klasseproduct dat liefhebbers van oude jaren ’90 furie wel zal smaken. Dat deze heren in het verleden door anderen werden afgebroken op originaliteit en creativiteit lap ik dus aan mijn laars. Pest klonk smerig en duivels goed. Jammer dat het stopt.

Tracklisting:

Pest - Buried

  1. Intro
  2. Burial
  3. The Kingdom of Madness
  4. The Hunt
  5. Vicious Wrath
  6. Warriors of Darkness
  7. Ara
  8. Call From The Other Side
  9. Awakening
  10. Descending Into Darkness
  11. Totentanz
  12. Bygone

Line-up:

  • Scum – Zang, Gitaar, Bas
  • Atax – Gitaar, Keyboard, Zang
  • Mrok – Drum, Keyboard, Gitaar

Links: