Nivlhel – Nivlhel

Nivlhel – Nivlhel
Einheit Produktionen, 2014

Een nieuwe band uit het koude en kwalitatieve Scandinavië. Blackmetal, of wat had je anders gedacht? Nivlhel is een tweemansproject dat nogmaals aantoont dat een land als Zweden nog steeds garant staat voor het aanbrengen van sterke platen met een gekende sound.

Bij Nivlhel is die sound erg melodisch, maar toch prop ik de band niet meteen in het Dissection-hok met alle bands die zo erg opkijken naar dat melodische boegbeeld. Het zit er altijd wel wat in, vooral dan in de diepgang van de melodieën, maar eigenlijk doet een band als deze me veel meer richting het afwisselende spel van een band als Kampfar denken en zelfs het melodische venijn van Taake, met ook hier en daar een speels element om het wat catchy te maken. Een plaat die me eigenlijk nergens verveelt, ookal klinkt het wel erg vertrouwd in de oren. Dit duo presenteert het dan gewoon ook sterk, met een structuur in de nummers waar over nagedacht is, een integratie van winterakoestiek en cleane vocalen om er wat andere hints aan te geven en een geluidsproductie om van te smelten.

Sterk aan te bevelen dus voor de fans van het betere Scandinavische, maar Nivlhel weet het ook met harmonie te brengen naast het melodische venijn. Op de beperkte akoestische fases klinkt het misschien even anders, maar voor de rest is dit gewoon goedgebrachte meloblack op grootmoeders wijze.

Tracklisting:

Nivlhel - Nivlhel

  1. Vrede V
  2. Vrede I
  3. Vrede X
  4. Vrede VIII
  5. Vrede XI
  6. Vrede II
  7. Vrede IX
  8. Vrede IV
  9. Vrede VII
  10. Vrede III
  11. Vrede VI

Line-up:

  • Isar – Zang, Gitaar
  • Fjalar – Drum, Bas, Zang

Links: