Hiverna – II. Macabre

Hiverna – II. Macabre
Eigen Beheer, 2014

Het land van Gris, Miserere Luminis en Sombres Forêts spuwt er nog eentje uit. Deze band Hiverna brengt echter een pak andere blackmetal. Zoals de titel doet vermoeden is dit de tweede plaat voor dit Canadees trio.

Niet alles bevalt me even sterk binnen deze band, maar het product op zich mag er zeker zijn. De gitaren brengen het erg melodisch en de band durft wel eens terugvallen op bepaalde riffs om er wellicht wat herkenbaarheid en vervoering in aan te brengen. Soms klinkt het iets te makkelijk, maar op andere momenten neemt het verhaal je wel mee en durven er wat complexere fases op te duiken. Ik denk hier bijvoorbeeld aan de symfonische impuls in het middenstuk van Sang of de knappe akoestiek ten midden van Hiverna. Voor de rest is het vooral de vocale basis op het weelderige melodische dat een mooi exemplaar neertovert. De fluitstukjes vormen ook de taaie basis meermaals om tot een luchtig winterlandschap.

Niet van de melancholische top die we gewend zijn uit Canada, maar Hiverna moet zich zeker nergens om schamen. De band brengt makkelijk verteerbare blackmetal met een melancholische en melodieuze insteek. Een verhaal dat soms misschien wat te makkelijk is om te volgen, maar zeker een fijne plaat om naar te luisteren.

Tracklisting:

Hiverna - II. Macabre

  1. Tous Morts, Tous Pourris
  2. Boréal
  3. Le Satyre
  4. Sang
  5. Hiverna
  6. Outre Tombe
  7. Malice
  8. À Toi, Venin Des Songes
  9. Âges
  10. …Et l’Immortalité
  11. Le Grand Bucher
  12. Folklore Macabre

Line-up:

  • Bardunor – Zang, Drum, Gitaar
  • Froidure – Bas
  • Doom – Fluit

Links: