Kalidia – Lies’ Device

Kalidia – Lies’ Device
Eigen Beheer, 2014

Kalidia is een female fronted band en is afkomstig uit Italië, of wat had je anders gedacht? In vergelijking tot menig andere band uit die contreien stuurt dit gezelschap ons op eigen houtje en zonder label het debuut Lies’ Device. Een hoes die me nieuwsgierig maakt naar de inhoud van deze verpakking.

Eén ding moet meteen gezegd worden: dit geluid staat absoluut nog niet op punt. De gitaren klinken vooral erg zwaar door op het kartonnen drumgeluid. Zo krijg je vanaf de eerste minuut een wat vertekend beeld van deze doffe en powerloze power metal. Verder is dit geen echte uitblinker in het genre, maar toch houdt Kalidia stand. Zangeres Nicoletta heeft een beheerste zangstijl en ze wordt op heel wat momenten bijgestaan door gecontroleerde en gepaste backings. Ook de synthpartij is iets waar de band zich aan optrekt, met meer dan behoorlijke melodische stunts en een catchy deuntje op Black Magic.

Toch is Kalidia nog lang geen hoogvlieger binnen het genre. Nu moet de band het nog hebben van catchy stukken op synth of tracks als Hiding From The Sun die een houvast meegeven. Een goede zangeres en keyboardspeler hebben ze al, de rest blijft eigenlijk te ondermaats om echt in het oog te vallen, vooral ook door de geluidsproductie.

Tracklisting:

Kalidia - Lies’ Device

  1. The Lost Mariner
  2. Hiding From The Sun
  3. Dollhouse (Labyrinth of Thoughts)
  4. Reign of Kalidia
  5. Harbinger of Serenity
  6. Black Magic
  7. Shadow Will Be Gone
  8. Lies’ Device
  9. Winged Lords
  10. In Black and White

Line-up:

  • Nicoletta Rosellini – Zang
  • Federico Paolini – Gitaar
  • Roberto Donati – Bas
  • Gabriele Basile – Drum

Links: