Nasty Whores – Nasty Whores

Nasty Whores – Nasty Whores
Sleaszy Rider Records, 2014

Met een bandnaam als Nasty Whores verwacht je minstens een band uit Los Angeles die een vorm van vuige sleazerock maakt met teksten over stripclubs, snelle nummertjes op de achterbank van een Cadillac en andere geneugtes van het leven. Echter, wat je hier kint erwachten is rock die tegen de sleaze aanschuurt met sporadisch wat tongue-in-cheek.

Deze vier heren kenden elkaar uit eerdere bands voordat ze een paar jaar geleden Nasty Whores oprichtten. Na een half jaar oefenen werd er opgetreden en niet lang daarna een studio geboekt. Soms werkt dit gegeven verfrissend. De betreffende band klinkt fris en klaar om de wereld te veroveren. Dit jeugdig enthousiasme klinkt op dit debuut bij vlagen door. De andere kant van de medaille is dat de nummers onvoldoende uitgewerkt klinken en wat ondoordacht uit de hoek komen. Ook van dat laatste is hier sprake.

Wat blijft er dan over? Een aardig debuut-cd waar Nasty Whores zich zeker niet voor hoeft te schamen. Er is op schrijfgebied zeker potentie, de heren kunnen omgaan met hun instrumenten en het is duidelijk dat deze cd met veel plezier is ingespeeld. Duke Q heeft een goede stem. Er zit voldoende kracht in maar hij kan zijn stemgebruik verbreden door meer de uitersten op te zoeken.

Als er gewerkt kan worden aan de arrangementen, en iets meer herkenbaarheid in de nummers gestoken kan worden (het duurt voor een sleaze/rockband verbazend lang voordat de nummers herkenbaar klinken) dan kan Nasty Whores boven zichzelf uitstijgen en luisteren we vanzelf door het accent van Duke Q heen. Get on Your Knees is een voorbeeld waarin wordt bewezen dat de heren het wel kunnen, na de tempoversnelling tegen het einde ontstaat er een lekkere rocksong vol dubbelzinnigheden in de tekst.

De hoogtijdagen van de sleaze-rock liggen ruimschoots achter ons. Nasty Whores gaat niet voor voldoende belangstelling zorgen om het genre nieuw leven in te pompen. Maar er staat ze niets in de weg om veel op te treden en zich als band te ontwikkelen.

Tracklisting:
Nasty Whores - Nasty Whores

  1. Bad Boy
  2. Broken Heart Never Dies
  3. Burning In Hell
  4. Dead Or Alive
  5. Fever
  6. Get On Your Knees
  7. Hell Train
  8. Rebel In Heaven
  9. Take My Heart
  10. Wild Star

Line-up:

  • Duke Q – Vocalen, gitaar
  • Trixy TH – Gitaar
  • Bobby Big Show – Basgitaar
  • Rob Rolex – Drums

Links: