Necros Christos – Nine Graves

Necros Christos – Nine Graves
Sepulchral Voice Records, 2014

Al dertien jaar doen ze hun ding, deze Duitsers van Necros Christos. Met een shitload aan EP’s, demo’s en splits en enkele langspelers kun je ze gerust productief noemen. Nu is het tijd voor Nine Graves, een EP.

Met een lekkere echo op het totaalgeluid komt de zwartgallige death/black van dit drietal lekker hels uit de speakers gerold. Een vuile, snerpende grunt die het eindproduct lijkt te zijn van een stevige vrijpartij tussen Abbath, Shagrath en Satyr “siert” de donkere klanken op. Denk aan blackmetal in het straatje van Aura Noir en bijvoorbeeld Sathanas. Weinig gedoe in de nummers en voldoende energie, agressie en ritmes om jezelf helemaal bij naar de tering te helpen. Tussendoor krijgen we akoestische, bijna Zuid-Europees klinkende gitaar-interludes met de naam Temple, die nogal haaks op de reguliere tracks staan. Desondanks niet verkeerd; het zorgt voor wat herkenbaarheid tussen het zwartgallige werk dat toch al snel zes à zeven minuten per nummer klokt. Dit laatste gegeven zorgt ook voor een puntje van kritiek, want als het allemaal niet zo lang was uitgesmeerd, zouden tracks als Black Bone Crucifix en Gate: Solh nét dat extra beetje kracht krijgen.

Verder een leuk schijfje voor tussendoor met goede bedoelingen en een meer dan aardige uitwerking. Tijdens de groovende momenten is Necros Christos op z’n best. Niet blijven hangen in de slepende momenten dus, dan kan de verveling toeslaan. Ik ben benieuwd wat deze band nog allemaal voor ons in petto heeft.

Tracklisting:
Necros Christos - Nine Graves

  1. Temple I
  2. Black Bone Crucifix
  3. Temple II
  4. Va Koram Do Rex Satan
  5. Gate: Solh
  6. Baptized by the Black Urine of the Deceased
  7. Temple III
  8. Nine Graves
  9. Temple IV

Line-up:

  • Mors Dalos Ra – Guitaar, Vocalen, Keyboards
  • Peter Habura – Basgitaar
  • Iván Hernández – Drums

Links: