Dawn of a Dark Age – The Six Elements, vol.1 Earth

Dawn of a Dark Age – The Six Elements, vol.1 Earth
Eigen Beheer, 2014

Een debuterende Italiaanse melodische blackmetalband met een drumcomputer, waarvan ik de leden niet ken. Ai. De hoes belooft ook weinig goeds. Deel één van zes, here we go.

Altijd leuk als een een band muzikaal mijn vooroordelen compleet weet te doorbreken. Helaas is het niet even ontgoochelend als het inderdaad even miezerig klinkt als het eruit ziet of ik het had voorspeld. In dit geval is het vrij desastreus. Lo-fi meloblack en blackthrash uit de afvalbak van de jaren negentig, die met moderne tools op geen enkel moment memorabel of sterk wordt. Pogingen tot innovatie zijn er wel, zoals de hippie-fluitjes, de totaal zinloze saxofonen en klarinetten, en akoestisch gevinger. Allemaal nutteloos en overbodig, ze staan meestal zelfs haaks op de geraspte blackmetalkaas van tussen Noorse tenen.

Iedere zes maand zal de band een nieuw album uitbrengen, de laatste verschijnt dus op 1 juli 2017. Ik ben er vrij zeker van dat ze die datum niet zullen halen als ze nu nog niet alles hebben klaarstaan. De donkere dagen zijn wat mij betreft al begonnen en veel opklaring zit er niet in. Alleen voor fans van het meest bevreemdende werk dat ooit op Code666 verschenen is.

Tracklisting:
Dawn of a Dark Age

  1. Cold Winter
  2. The Last Prayer
  3. Raped Earth
  4. Eurynomos Army
  5. Dawn of a Dark Age
  6. Outro n.1

Line-up:

  • Eurynomos – Instrumenten
  • Buran – Keel

Links: