Taiga – Ashen Light

Taiga – Ashen Light
Satanath Records, 2014

Depressieve black pur sang, ironisch dat deze bands blijven bestaan. Taiga is een tweemansproject van ergens halverwege Rusland dat debuteert met Ashen Light maar eerder dit jaar ook al twee andere EP’s de markt op bracht met onleesbare titels, althans binnen West-Europa.

Het gaat zeker een schot in de roos zijn bij de liefhebbers van het genre. Taiga start met een behoorlijke zielige intro, maar brengt op dit debuut voor de rest eigenlijk een erg sterk staaltje van wat depressive black zou moeten zijn. Erg intense gitaarstukken die je doorheen ijskoude verhalen loodsen en waar de tocht hier en daar halt houdt om met wat passende samples of akoestiek nog meer kleur te geven aan deze melancholie. Op gebruikelijke wijze weerklinken ook aanhoudend de weemoedskreten van zanger Nikolay.

Zou deze indruk ook refereren naar de plek waar deze heren wonen? Als het er koud en donker is, dan is deze band zeker in haar opzet geslaagd. Fans van Nyktalgia gaan misschien wat kracht missen, maar wie van ijzige perfectie in die vorm houdt, of ook wel een Thy Light-atmosfeer of een sporadische Walknut-gitaarlijn kan waarderen, haalt dit naaldwoud in huis.

Tracklisting:
Taiga - Ashen Light

  1. Intro
  2. ???????? ? ?????? ??????
  3. ?????? ? ????
  4. ?? ??????
  5. ????? ????? ????
  6. ?? ????? ??????
  7. ????????? ?? ?????
  8. ?? ??? ??? ??????
  9. ????????? ????

Line-up:

  • Andrey Chernov – Gitaar, Zang
  • Nikolay Seredov – Zang

Links: