Cephalic Impurity – Eulogium for Incessancy

Cephalic Impurity – Eulogium for Incessancy
Rising Nemesis Records, 2014

Over brutale deathmetal moet je Russen niets meer leren. Cephalic Impurity is een van de vele lompe bands die het land rijk is. Eulogism for Incessancy (incessancy vertaalt min of meer als onophoudelijkheid) is langspeler nummer drie en brengt redelijk voorspelbare muziek.

Iemand die een beetje ervaring heeft met dit type van bands weet waar hij of zij zich aan kan verwachten. Lompe vocalen, semi-technische tempowissels, chugs, halve breakdowns en nu en dan een stevige versnelling. Er is op deze plaat evenwel niets te vinden dat boven de middenmoot uitsteekt. Slecht is het niet hoor, door regelmatig van tempo te wisselen krijg je een (misleidend) gevoel van variatie. De gitaristen zijn nu en dan in staat tot een memorabele riff of groove, maar uiteindelijk zijn de nummers amper uit elkaar te halen, blijft er niets hangen en is dit een plaat van dertien in een dozijn. De echte extremen waar sommige van hun (Russische) collega’s het verschil proberen maken zijn hier ook niet te vinden, daarvoor wordt er veel te veel op safe gespeeld.

Wie echt geen genoeg kan krijgen van diepe grunts, roffelende drums en Russische muzikale primitiviteit zal zich met Eulogism for Incessancy hoogstens enkele luisterbeurten kunnen amuseren. De middenmoot, ik zei het al.

Tracklisting:
 Cephalic Impurity - Eulogium for Incessancy

  1. Failure of Imperfect
  2. Imperceptible Collar
  3. The Grotesque Realm
  4. Feeding the Void
  5. Interlude
  6. Dawned in Fear
  7. Those Who Observe
  8. Waking the Spawn
  9. Unseen
  10. Eulogium

Line-up:

  • Andrey- drums
  • Ivan – vocalen, bas
  • Nicolas Kokin – gitaar

Links: