UltraMantis Black – UltraMantis Black

UltraMantis Black – UltraMantis Black
Relapse, 2014

UltraMantis Black is een van de meest recente toevoegingen aan de Relapse-stal. De naam komt van een professionele worstelaar die de vocalen van deze EP verzorgt. Hij werd bijgestaan door leden van de noiserockband Pissed Jeans.

Wie de laatst genoemde band kent, hoeft niet iets gelijkends te verwachten, UltraMantis Black is een stuk chaotischer. De riffs piepen als een malle en gaan heel veel kanten op en de drums zijn lekker hoekig. De sound bevat veel grindcore-invloeden, maar tegendraadse noiserock, vette hardcoregrooves en sludgy toestanden worden ook niet geschuwd. Vooral het drie minuten durende Gloom of Prosperity is een meeslepende track en wat mij betreft het hoogtepunt van het schijfje. UltraMantis Black zelf houdt er een vrij standaard schreeuw op na die laag in de mix staat. In zijn teksten wordt er veel over de toestand van de aarde gesproken. Hier is zonder de teksten erbij te houden alleen weinig van te ontcijferen.

De mannen van Pissed Jeans laten hier een andere kant van zichzelf zien en UltraMantis Black uit zijn frustatie ook op een andere wijze. Deze dertien minuten durende EP is erg energiek, maar is op de laatste track na niet echt opzienbarend. Op het gebied van grindcore is er genoeg beters te vinden.

Tracklisting:
UltraMantis Black – UltraMantis Black

  1. Biomonster DNA
  2. Prescription Culture
  3. Oil and Gas
  4. Sentience
  5. Stockpilling Graves
  6. Deepest Ecology
  7. West Siberian Plain
  8. Earth War
  9. Gloom of Prosperity

Links: